Lionsclub Rijswijk bakt oliebollen voor de Voedselbank
“We zamelen elk jaar ook Douwe Egberts punten in. En dat is de aanleiding om deze oliebollenactie te doen en de opbrengst daarvan ook te bestemmen voor de Voedselbank”.
Oliebollen zijn een traditionele lekkernij. Al eeuwen is het eten van oliebollen een typisch Nederlandse traditie. De eerste oliekoeken werden gegeten door de Batavieren en de Friezen in het begin van onze jaartelling. Pas einde 19e eeuw gaat de oliekoek in kookboeken daadwerkelijk oliebol heten, en wordt het een traditionele lekkernij bij oud en nieuw.
Champagne
Het hele jaar door organiseert de Lionsclub verschillende acties. Zoals ook het verzamelen van DE-punten. De opbrengst daarvan levert pakken koffie op en die geven we aan de Voedselbank. “Ook verzamelen we oud en buitenlands kleingeld. Dat zamelen we in voor onder meer staaroperaties in de derde wereld landen. Voor het einde van dit jaar heeft de Lionsclub Rijswijk er weer voor gekozen een oliebollen actie te doen”, vult Norbert aan. “Wij verwachten daarmee ook een aardig bedrag op te halen. Ook hiervoor zal een verdubbelaar worden aangevraagd bij LionsQuest”. De tuin van Lions-lid George is de middag van 30 december de oliebollen-bak-locatie. George vertelt lid te zijn geworden van de Lions-club Rijswijk omdat hij graag wat goeds wil doen voor de mensen en dan graag in de regio. Voor de zekerheid staat de tafel met de frituurovens onder een afdak. Maar ze hebben geluk, het blijft droog. Nadat de olie goed op temperatuur is, gaat het snel. De dames bakken en de heren maken zich verdienstelijk met het inpakken van de oliebollen.
Met dank aan Robert Heijdemann van Rodi.NL.
Gerelateerde bestanden
Filename | Info | Modified |
![]() |
86 KB | 21.04.2025 17:07 |
---|